Choď na obsah Choď na menu
 


Koala medvedíkovitá

26. 8. 2010

Obrázok

Koala medvedíkovitá dorastá do dĺžky 65-82 centimetrov, pričom chvost má 1/2 centimetre dlhý. Má hmotnosť 4-15 kg. Vyskytuje sa hlavne vo východnej Austrálii. Je to samotár. Momentálne je menej ohrozený. Väčšinu života prežije na stromoch. V noci sa kŕmi a zaberie jej to okolo štyroch hodín. Za tie štyri hodiny zožerie približne 500g listov eukalyptu. Potom drieme. Občas prejde na iný strom alebo si zlepšuje trávenie požieraním pôdy a kamienkov. Počas párenie koaly na seba volajú. Staršie samice sa pária s viacerými samcami ako mladé. Väčšinou sa medzi sebou aj škrabú a hryzú. Mláďa sa vyvíja 35 dní a potom sa vyšplhá do maminho vaku. Tam je šesť mesiacov a cicia mlieko. Jeho prvou potravou je matkin trus (fuj), pretože obsahuje mikróby ktoré pomáhajú pri trávení. Aj keď sa to nezdá, koala vie silno pohrýzť a poškriabať. Byť koalou je nudné (a občas aj nechutné).

 

 

Obrázok

- - -Tina♥- - -

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

...

(lola, 24. 11. 2011 15:25)

omg...

koala

(lela, 9. 10. 2011 19:56)

je taká zlatá

.....................

(miša, 8. 4. 2011 15:02)

krasne zviera